Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PD

Vietnamci se nahlas řechtají - bílí domorodci vyklízeji další kus prostoru - vyšší daně neuvidíme.

2 0
možnosti
Foto

K65a70r84e17l 21M92á61d19l46e

24. 1. 2015 18:12

Jako prodavač říkám, že při té mizerné výplatě je směna se 100% příplatkem docela zajímavá. Když nemám potřebu porvat se v ulicích s lidmi s opačným světonázorem, tak co bych nešel do práce. 

Ono nejde jen o ty svátky, ale hned jak by to prošlo, tak by tihle dobrodinci začali bojovat i za naše volné neděle. Děkuji, nechci.

Když potřebuju volný víkend, domluvím se s kolegou. Když ho potřebuje kolega, domluví se se mnou. Pak jdeme za manažerem a ten přepíše směny. Jestli to takhle někde nefunguje (a z doby brigádničení na různých prodejnách vím, že to OPRAVDU často nefunguje), není to vina ani zákonů, ani zahraničních majitelů, ale vedení prodejen. A proti malé lidské blbosti se asi žádný zákon napsat nedá.

Ještě něco ke směnám. Ranní mi končí ve 13,30. Odpolední mi začíná ve 13,30. To je dost volna, abych se doma pustil do něčeho užitečného (pokud se nekousnu u počítače). Kdyby byly volné neděle, zkrátilo by se volno ve všedních dnech. Moje směna by se o kus překrývala s kolegovou. Stejně tak směny pekařek a lahůdkářek. Dva lidé na jednom úseku jsou zbyteční, takže bychom vybalovali zboží. Když budeme vybalovat zboží, bude zbytečný minimálně jeden z těch lidí, které má prodejna jen na vybalování zboží. Většinou ten nejméně kvalifikovaný, čili skončí na pracáku.

Nebo varianta B, že bychom v práci zůstali všichni, ale zkrátil se nám úvazek. Za plný úvazek bereme kolem 12 tisíc čistého. Myslí si naši zákonodárci, že budeme radši dělat šest hodin denně od pondělka do soboty za devět až deset tisíc?

3 0
možnosti
JS

Je od Vás hezké, že nechcete pracovat za takové peníze jako má Váš kolega v  SRN, který má v sobotu a v neděli volno. Takové uvědomělé soudruhy Váš zaměstnavatel potřebuje.

0 2
možnosti
Foto

Jistě, že si zvykneme. Člověk je tvor přizpůsobivý. Zvykli jsme si i na ostnatý drát na hranicích. Jako argument na podporu totalitních praktik mi to ale přijde nepřesvědčující.

Možná máte i pravdu v tom že prodavačka v Tescu tam nepracuje dobrovolně. Ale i to je způsobeno především tím, že stát reguluje všechno možné a možnosti zaměstnávání tak komplikuje. Kdo bude další na řadě až se zas o kousek zvýší nezaměstnanost? Koho dalšího připravíme státní regulací o místo?

5 0
možnosti
Foto

Pokud budete uvažovat stylem "jsem proti regulacím, ALE... (cokoli)," pak Vás dostali i s botama. Na podnosu. Těšte se až přijde někdo a zruší Vaši branži, protože sice bude proti regulacím, ALE...

5 0
možnosti
JS

Imponují mně podobné názory na "svobodu". V zemích, kde o svobodě nikdo  (ani autor) nepochybuje na př. SRN, se obchody zavřou a nic se neděje. U nás pochopitelně je to totalitní zásah státu do svobody. Něco podobného je zákaz kouření. Protože prezidentův první dotaz je kde mám popelníček a chudák Kubera musí v leeadle kouřit na záchodě přes dámské vložky, je zákaz kouření v restauracích něco absolutně nedemokratického.

1 2
možnosti
Foto

A to já o svobodě v SRN pochybuji.

2 0
možnosti
  • Počet článků 20
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1758x
Diskuzi považuji za jeden z nejvýznamnějších prvků demokracie, diskutujte prosím :) PS: Vulgarity nejsou projevem demokracie, nýbrž malosti a slabosti...

Seznam rubrik